Servicii de coserit

Firma SC FireDesign SRL are personal atestat si instruit de ASFOCH avand cursuri de baza Hornar cod 006H.

(in aceasta privinta Asociatia  ASFOCH a eliberat diplome pentru angajatii nostrii)

 

  Inspectie si curatare cosuri de fum si seminee.

 

Coşul de fum este un sistem de evacuare a gazelor arse produse în urma procedeului de ardere.

Pentru ca evacuarea să fie eficientă, şi durabilitatea coşului de fum să fie de lungă durată, este nevoie ca sistemul de coş de fum să îndeplinească anumite condiţii:

  • să ofere un tirajul necesar arderii combustibilului, altfel fumul produs în urma arderii nu va fii evacuat şi refulat în încăperea unde se află focarul, cu posibilitatea de a produce pagube materiale sau chiar intoxicare;
  • în cazul formării condensului, materialul coşului să nu absoarbe condensul ci să elimine din coşul de fum printr-un orificiu la baza coşului, deoarece aceasta conţine acizi care distrug atât peretele coşului de fum cât şi alte obiecte situate în imediata apropiere a coşului;
  • Procesul de condensare este inevitabil, însă reducerea cantităţii de condens format este realizabilă prin metoda de izolare a coşului de fum, astfel coşul de fum se menţine la o temperatură mai apropiată gazului care se emană şi ca urmare fumul emanat sub formă de gaz nu se va transforma în formă vapori.

 

  •     Intretinerea cosului de fum

    Pentru o funcţionare bună orice obiect mobil sau imobil trebuie întreţinut. Nu este excepţie nici în cazul coşului de fum. Cosul de fum se inspecteaza si se curata  înaintea începerii sezonului de încălzire, şi la jumătatea acesteia.
  • Ordinul 163 / 2007 prevede obligativitatea curăţării şi inspecţiei coşurilor de fum de două ori pe an.

 

  •    Meserie straveche cu tehnologii noi

    Meseria de hornar (coşar) este o meserie străveche având originea încă din sec. XVI-lea. Mai de mult erau folosiţi copiii pentru aceasta, datorită lipsei de tehnologii, unelte, scule. Astăzi meseria de hornar se practică de către oameni instruiţi special, cu aparate speciale pentru verificarea şi curăţarea coşului de fum.